Systemisch coaching

Wat is systemisch coaching?

Met systemisch coaching kijk ik samen met jou naar jouw persoonlijke vraagstukken in relatie tot je familie, je werk of op een ander gebied. Belangrijk is daarbij de plek die je inneemt ten opzichte van anderen in het systeem. Tenslotte vinden je overtuigingen, patronen en gedragingen hun oorsprong in systemen waarin je bent opgegroeid, werkt en leeft. Bij systemisch coaching is de aandacht erop gericht te kijken naar wat er onder de oppervlakte speelt waardoor je kan groeien of juist uit balans bent geraakt. Het is een intensieve vorm van coaching.

 

Systemisch coaching op je werk

Veel werkgevers bieden jou als werknemer de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen en te ontplooien. En dat is niet voor niets. Als je je prettig voelt op je plek, gehoord wordt en gemotiveerd bent om het beste uit jezelf te halen, komt dat jou en het hele organisatiesysteem ten goede. Systemisch coaching leent zich goed om je te begeleiden in jouw potentie en groeimogelijkheden, maar ook als je je bijvoorbeeld door verandering, werkdruk of andere redenen knel voelt zitten. De onderstroom laat ongefilterd eerlijk zien waar de angel zit. Informeer naar de mogelijkheden bij je werkgever. Meestal is er een budget beschikbaar voor persoonlijke ontwikkeling dat ook aan systemisch coaching uitgegeven kan worden.

 

Systemisch coaching en familie

Wil je uitzoeken wat er speelt in je familiesysteem waardoor je zo geraakt bent, maar liever niet in de vorm van een familieopstelling in een groep? Dan is één-op-één coaching mogelijk iets voor jou. Hierbij gebruik ik vaak een tafelopstelling om de dynamieken binnen je familiesysteem te verkennen. Daarnaast werken we met vloerankers zodat je bijna hetzelfde kan ervaren als in een volwaardige familieopstelling met levende representanten. Het doel is om inzicht te krijgen in wat je uit balans brengt en hoe je meer je kracht kan komen te staan. 

Voordelen één-op-één coaching

  • Systemisch coaching is een oplossingsgerichte aanpak.
  • Bewustwording van onderliggende patronen en gedrag biedt nieuw perspectief. 
  • Snel helder krijgen wat nodig is om de balans te herstellen.
  • Snel helder krijgen waar je in kan groeien.
  • Door interventie tijdens een opstelling kan direct een oplossing ontstaan.
  • Het effect van je eigen coachingstraject werkt positief door naar anderen in je familiesysteem en bedrijfssysteem. 

Aanbod